Alphen aan den Rijn, zondag 17-01-2016

Gekozen was voor de Zegersplas te Alphen aan den Rijn.

Het was al weer een tijdje terug dat we de Zegersplas onveilig hadden gemaakt.
Om 08:30 was er afgesproken bij het benzine station aan de A9. Toen de ploeg kompleet was kon de stoet op naar Alpen aan de Rijn. Eenmaal daar zag het er veel belovend uit het zicht ± een paar meter. Na een kleine uitleg voor deze die er nog niet waren geweest buddy´s verdelen en omkleden maar. Buddy Kees moest het doen zonder mij, maar gelukkig offerde Jan 2 zich op voor Kees. Joris was deze morgen mijn buddy omdat deze met zijn nieuwe droogpak de cursus deed. Vooruitlopend op deze duik waren we donderdag al het zwembad in geweest voor de eerste kennismaking met een droogpak duiken, en dit ging hem erg goed af. Aangekomen bij de stijger was deze een beetje glad door sneeuw en ijs. Kees en Leo hadden dit al ondervonden door vallend en rollend zo het water in te glijden. Was jammer genoeg te laat met de camera om het vast te leggen, maar de winter is nog jong. Maar dankzij kees en Leo was wel iedereen gewaarschuwd, dus deed iedereen zeer voorzichtig. Maar goed nu het echte werk dan maar, uitloden, gecontroleerde afdaling Pivoteren en zweven en aansluitend een toertje.
Eerst maar een beetje de diepte in om na ± 25 minuten terug te gaan langs de chinese muur. Altijd erg mooi om te zien. Nadat de veiligheidsstop was weggezwommen konden we de ongecontroleerde opstijging doen. Ik moet zeggen, Joris, een natuurtalentje. En zo zat de eerste droogpak duik er weer op voor Joris. Ja dan wil je er uit beginnen je buddy´s te brullen PASOP het is een ijs baan daar. Dus op handen en voeten er uit dan maar ( gelukkig was mijn batterij van de camera leeg)  Dat we terug waren werden we nog verast door Co van de Brink die hier ook voor het eerst ging duiken met zijn buddy.
Na deze mooie duik en een droge Joris was het hoog tijd voor de koffie en sterke verhalen. Nu onze Leo er weer bij was hadden we daar geen gebrek aan, met aangever Kees . We mogen weer van een geslaagde duikzondag morgen spreken met veel zon en lachen. Leo en Peter, Kees en Jan2, Nico en bikkel Theo ( nog de enigste in nat pak, petje af hoor 6 graden water) en natuurlijk buddy Joris die nog een duikje moet maken voor zijn droogpak brevet.

Jowi

17-1-a17-1-b17-1-c17-1-d17-1-e

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*