IJmuiden, zondag 24 januari 2016.

Gekozen was voor de sluizen bij IJmuiden.

Verzameld werd er rond 08:45 uur bij het benzine station bij Heemskerk. Toen iedereen aanwezig was kon de stoet op naar de sluizen. Eenmaal aangekomen lag de hele sluis vol met binnenvaart schepen. Gelukkig kwam er net een stel van een van de boten. Deze even aangeklampt om te vragen of wij vrij hier konden duiken. Hier zag de schipper geen probleem in als we de ankers maar laten liggen. Schijnbaar was de schipper niet bekent met onze duikwijze. Maar gelukkig was dit deze morgen niet onze missie, er moest vis op de kant komen. Dus omkleden buddy´s verdelen en de waterkant op zoeken. Jan vond het maar niks tussen die grote boten en koos er voor om Marian gezelschap te houden aan de kant. ( goede keus hoor Jan bij twijfel niet doen)  Alleen het te water gaan was al een kunst om te doen, Leo voor op en de rest er achter aan. Was ik bijna mijn buddy Kees al kwijt voor we begonnen, en Leo maar brullen Kees blaas je vest op!!!!!! Maar goed ook dit heeft Kees weer overleeft dus konden we gaan duiken. Op zoek naar de schol !!!!!! En wel hoor na een paar minuten hadden we de eerste al te pakken, ook al was het een kleintje maar zonder vis boven komen was geen optie. Toch valt het af en toe niet mee om ze in het netje te krijgen, het vangen ging beter als de vis in het net krijgen. Komt Joris met een grote schol aan, proppen we deze in het netje, voor ik het netje kan sluiten was hij er al weer uitgezwommen , ja Jo dan helpt vloeken en tieren ook niet meer. Deze schol had dus geluk en zo ging dit nog een paar keer. Na ± 35 minuten was het wel weer mooi geweest dus naar boven, word het wel heel donker. Komen we precies bij de achterkant van een binnenvaart schip boven, toch wel een raar gezicht als je boven komt. De kant op klauteren en klimmen en terug naar de auto´s om op de foto te gaan met de buit van deze zondagmorgen duik. En ja Michael we hebben de vis weer netjes terug gezet, en niet gebakken en opgegeten. Kantbuddy´s Jan en Marian, en Leo en Jan2 en vis buddy´s Kees en Joris bedankt voor deze leerzame en leuke duikmorgen.

Jowi

24-01-2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*